Prodej jehněčího a skopového masa

13.05.2015 00:00

                                                                                                

                 

Prodej jehněčího masa

Jatečná jehňata prodáváme celoročně, avšak  největší prodejní  boom je cca od půlky června  až do Vánoc. Jehňata  se rodí průběžně po celý rok, ale největší rozrod je od ledna do cca počátku března. Cena jehněčího je 150,-Kč/kg - maso v jatečné podobě. Maso v jatečné podobě prodáváme konečnému spotřebiteli přímo ze  dvora po předchozí telefonické nebo e-mailové domluvě. Zálohy nepožadujeme.

Jatečné maso je dle dohody se zákazníkem naporcováno, a to tak, že umíme buď  naporcovat zvlášť jednotlivé  části ( = kýty, bůčky, svíčková, hřbet, krk ) nebo je připravíme ve formě jatečných půlek, kdy je řez veden v ose páteře a zvlášť jsou pouze bůčky a vnitřnosti nebo nabízíme na gril i celý jehněčí trup.  Nejmenší  množství,  které  prodáváme,  je jatečná půlka, která obvykle váží 7-11 kg. Toto opatření jsme nuceni dodržovat, neboť naše malá  rodinná farma není zařízena  na prodej mraženého masa,  případně pouze dílčích částí jehněte  ( = např. kýty ), jejichž cena za 150,-Kč/ kg by však byla silně pod obvyklou tržní cenou.

Preferujeme, pokud konečný  zákazník požaduje pouze půlku, aby případně  zajistil na druhou půlku dalšího odběratele.  Není to však nezbytnou podmínkou, pouze musí takový spotřebitel  počítat s faktem, že dodací lhůta půlky bude cca 14 dnů od objednávky, než se nám podaří zajistit na druhou dalšího zákazníka a dohodnout shodný termín odběru i s tímto spotřebitelem. Jatečné maso  se snažíme rychle prodávat již částečně odblaněné, čímž konečnému zákaznikovi  odpadá část práce v kuchyni. Za tuto službu nepožadujeme žádný další příplatek.

Prodej skopového masa

Platí de facto totéž, co bylo  napsáno o odstavec výše, pouze cena skopového je nižší. Účtujeme  110,-Kč/ kg jatečné váhy. Opět preferujeme  minimální odběr 1/2 ovce,  která může dle  dohody se spotřebitelem být buď v podobě jatečné půlky nebo naporcovaná na jednotlivé díly. Zde jsou však v případě odběru pouze jatečné půlky delší čekací lhůty, protože o skopové není zas tak velký zájem jako o jehněčí.

 

                                                                                       

 

 

Prodej rakytníkových džemů:

 

Z přebytků naší zahrady nabízíme rakytníkové džemy s různými příchutěmi. Jako pilná včelička sbírala manželka rakytníkové plody. Tyto plody zpracovala v naší kuchyni s láskou a péčí a výsledkem jsou tyto druhy rakytníkových džemů, jejichž přebytky nabízíme potenciálním zákazníkům, protože nechceme zemřít na předávkování rakytníkem

 

100% Rakytníkový džem s cukrem:

Chuť sladko- kyselá...Pro zdravé mlsání a slušnou virovou sebeobranu.

Rakytníkový džem s jablky, slazeno cukrem:

Chuť lehce nakyslá, chuťové pohárky se roztetelí a zaplesají...

 

Rakytníkový džem se švestkami, zázvorem a banánem, přislazeno cukrem:

 

Chuť sladká lehce aromatická, ostřejší zázvor zahřeje, švestka vytvoří příjemný "kabátek" a banán vyvažuje tento delikatesní přemet, abyste nadšením nevypadli z gurmánské trampolíny..

Rakytníkový džem švestka a banán, přislazeno cukrem

Pocity podobné jako o odstavec výš, pouze ostřejší a pikantnější zázvor vyřazen, aby se nebály ochutnat i gurmánsky slabší povahy!

 

 

Balení jsou různá podle toho, jak byly volné skleničky ve spíži. Cena je tedy stanovena dle gramáže čistého obsahu a činí 1g džemu= 30 haléřů

 

Sušené rakytníkové plody -

vhodné pro přípravu čaje nebo jen pro takové to domácí žvýkání..Chuť nakyslá. Nijak neupravováno. Pouze sušeno v domácí sušičce. Cena je 100g = 130,- Kč

Výše uvedené ceny jsou bez poštovného, které bude stanoveno dle vzájemné dohody a v závislosti na množství a gramáži. Osobní odběr je taktéž možný.

O rakytníku

Rakytník obsahuje vitaminy A, B, C, D, E, K a AMINOKYSELINY.
Plody rakytníku jsou přirozeným koncentrátem všech nejdůležitějších vitamínů: A, B, C, D, F, K, aminokyselin, cukrů, tříslovin a silic.

AMINOKYSELINY:

jsou nezbytné k udržování a obnově svalů, šlach, kůže, vaziva, žláz, nehtů a vlasů. Dále se účastní tvorby hormonů (např. Inzulinu), různých tělních tekutin a enzymů, které spouštějí tělesné funkce. Neesenciální aminokyselina arginin snižuje riziko infarktu a mozkových příhod rozšiřováním cév a snižováním krevního tlaku. Zmírňuje rovněž bolesti při angině pectoris. Taurin léčí srdeční selhání, snižuje vysoký krevní tlak. Karnitin se také účastní na metabolismu tuků a může tak pomáhat snižovat vysoké hladiny trigliceridů (krevních tuků příbuzných cholesterolu). Taurin může byt dobrodiním pro epileptiky tím, že v mozku zvyšuje tvorbu určitých látek. Je také hlavní složkou žluči a může pomáhat při prevenci žlučových kamenů. Vyživuje svaly, protože v nich umožňuje spalování tuku na energii. Lyzin patří k nejúčinnějším lékům při oparech a při léčení pásového oparu a aftózního zánětu ústní sliznice.

VITAMIN A:

zabraňuje šerosleposti, udržuje dobrý zrak, zvyšuje rezistenci k infekcím, nemocem z nachlazení, chřipce, chrapotu a bronchitidě. Pomáhá také zvládat opary, pásový opar, bradavice, oční infekce a poševní kvasinkové infekce, léčí akné, ekzém. Při dostatečně vysoké hladině vitaminu A v organismu se může zvyšovat účinnost chemoterapie.

VITAMIN B:

pomáhá v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a mozkových příhod, pomáhá léčit deprese, zmírňuje nespavost, léčí syndrom karpálního tunelu, chrání před určitým typem chudokrevnosti, brání nervovým bolestem, pocitu brnění a snížení citlivosti v končetinách, může zlepšovat roztroušenou sklerózu a hučení v uších.

VITAMIN C:

zvyšuje imunitu, zmírňuje příznaky a zkracuje délku nachlazení, urychluje hojení ran, udržuje zdravé dásně, pomáhá při léčbě astmatu, pomáhá v prevenci šedého zákalu, chrání proti některým formám rakoviny a srdečním nemocem.

VITAMIN D:

udržuje zdravé kosti a zuby, pomáhá v prevenci rakoviny prostaty a prsu, zpomaluje progresi artrotického procesu v kolenních kloubech. Je důležitý v prevenci osteoporózy, choroby, která způsobuje řídnutí kostní tkáně a tím zvyšuje riziko zlomenin.

VITAMIN E:

pomáhá v prevenci srdečních a cévních onemocnění včetně infarktu a mozkové mrtvice tím, že redukuje účinky LDL (škodlivého) cholesterolu a brání tvorbě krevních sraženin. Nové poznatky svědčí pro to, že vitamin E může snižovat riziko srdečního onemocnění o 25 až 50 procent a chránit i před anginou pectoris a ve spojení s vitaminem C blokuje některé škodlivé účinky tučných jídel. Může také zmírňovat premenstruační citlivost a bolest prsou. Krém nebo olej s vitaminem E podporuje hojeni ran. Pomáhá zneškodnit toxiny z kouře cigaret a jiných znečisťujících látek, zpomaluje postup Alzheimerovi a možná i Parkinsonovy choroby.

VITAMIN K:

snižuje riziko vnitřního krvácení, chrání proti nadměrnému krvácení po operačních zákrocích, pomáhá při stavbě silných kostí.

 
 
 
 

 

Vyhledávání

Kontakt

Milan Ciler Troskovice - Tachov 11
Rovensko pod Troskami
512 63
IČO: 455 227 58
725 625 701, 774 134 881, skype :ciler.status číslo hospodářství : 51017734 číslo stáje : 10