Jehněčí maso ve výživě

22.11.2011 21:17

                                                                                                

           

                                                          

K aktivnímu a  zdravému  způsobu  života  potřebuje  každý člověk  kromě jiného  také  příznivé složení  nejdůležitějších živin. Jehněčí maso určitě splňuje dnešní požadavky na zdravou a plnohodnotnou výživu svojí vysokou biologickou a dietetickou hodnotou. Vyznačuje se, kromě své typické vůně a chuti, dobrou stravitelností,  vysokým obsahem důležitých  aminokyselin,  vitamínů  a minerálních látek.  Díky  svému složení rovněž příznivě ovlivňuje metabolismus cholesteloru a tak úplně vyhovuje současným trendům v gastronomii.  Podle  novozélandských údajů  postačí  100g  jehněčího masa  pokrýt  doporučenou  denní  potřebu bílkovin z 30-40% , zinku 23% , vitamínu B 12  z 56% a aminokyseliny niacinu z 27%.  Porovnání  kalorické  hodnoty a obsahu tuku s jinými druhy mas  podle stejných  pramenů vypadá takto:

 

 


                               Druh masa ( 100 g  )           Kcal               KJ            Tuk v g

                                   jehněčí                             220               912               13        

                                   hovězí                              283               1185             18

                                   vepřové                           345               1444             21   

                                   husí                                  364               1524             20

                                    

Vyhledávání

Kontakt

Milan Ciler Troskovice - Tachov 11
Rovensko pod Troskami
512 63
IČO: 455 227 58
725 625 701, 774 134 881, skype :ciler.status číslo hospodářství : 51017734 číslo stáje : 10